PSG pozvao građane na protest Stop krvavim košuljama, izbor novog lidera posle Nove godine

"Mi imamo pravo i obavezu da učestvujemo u protestima"

21. dec 2018

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik pozvao je danas sve članove i pristalice PSG i Građanskog bloka 381 da učestvuju na protestu „Stop krvavim košuljama“, koji će biti održan sutra u Beogradu.

„Smatramo da su sutrašnji protesti nesumnjivo građanski, zato što su organizovani putem društvenih mreža, a mi imamo pravo i obavezu da učestvujemo u njima, zbog političkog ubistva (lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda) Olivera Ivanovića, fizičkog napada na (lidera Levice Srbije) Borka Stefanovića, pokušaja ubistva novinara Milana Jovanovića, simuliranih i lažnih izbora u Lučanima i nadolazećeg fašizma u Srbiji“, rekao je Olenik za agenciju Beta.

On je rekao da će PSG do kraja januara ili početka februara organizovati vanrednu skupštinu pokreta, tokom koje će izabrati novo rukovodstvo stranke.

On je dodao, posle protesta, 28. po redu ispred zgrade Predsedništva, tokom koga PSG postavlja pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da će se ta skupština održati nakon praznika, kao i da je potrebno vreme za njenu tehničku organizaciju.

„Skupština je definisana Statutom pokreta, biće održana isto kao i prethodna. Tek kada se promeni statut, koji ćemo verovatno menjati, možemo da održavamo skupštinu po nekim drugim pravilima“, kazao je Olenik.

Zastupnik PSG-a Rade Veljanovski je naveo da taj pokret ima kompletna rukovodstva i forume, da će na skupštini odlučiti ko će biti novi predsednik, kao i da će potencijalno uvesti i „neke druge promene u radu“.

„Iako smo ostali bez dosadašnjeg lidera PSG-a i Građanskog bloka, mi smo rešili da opstanemo, zato što smo potpuno uvereni da u Srbiji ima dovoljno građana kojima je ovakva politička opcija neophodna, koja se zalaže za demokratsku, građansku, proevropsku uređenu Srbija u kojoj se poštuju ljudska prava“, izjavio je Veljanovski.

On je rekao i da su se na protestima do sada okupljali „zbog pitanja i transparenata“, a da su se danas okupili zbog straha određenog broja simpatizera „da će taj pokret prestati da postoji“.

„Tu smo da vide da nas ima, kažem da će nas biti sve više, mi smo odlučili da trajemo“, kazao je Veljanovski.

Okupljeni simpatizeri su, kao i ranije, nosili veliki transparent na kojem je pisalo „Ko je ubio Olivera Ivanovića“, ali i nekoliko manjih sa pitanjem „Ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića“, „Ko tabloidima daje informacije iz istraga“, „Ko crta mete na čelu političkim protivnicima“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga