PSG: Policija da zaštiti mir stanovnika Hrtkovaca

"Šešelj jeste eksponent politike vlasti koja danas Srbiju vodi putevima devedesetih"

04. maja 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od države da najozbiljnije shvati moguće posledice najavljenog skupa Srpske radikalne stranke (SRS) u Hrtkovcima i da zaštiti mir i spokoj svojih građana hrvatske i drugih nacionalnosti u tom mestu.

„Imajući u vidu događaje iz prošlosti, svako ugrožavanje bilo kog pojedinca u Hrtkovcima atak je na slobodu, bezbednost i demokratiju Srbije. PSG upozorava da je i samo pojavljivanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima zastrašivanje stanovnika tog mesta i da uznemirava i sve građane Srbije koji se sećaju njegovih reči i dela s početka devedesetih godina“, navodi se u saopštenju te stranke.

PSG je ocenio da država, umesto da energično zaštiti spokoj ljudi, danima saopštava protivrečne odluke o tome da li će biti dozvoljeno okupljanje u Hrtkovcima.

„Time dokazuje da Šešelj jeste eksponent politike vlasti koja danas Srbiju vodi putevima devedesetih“, naveo je PSG.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je SRS održavanje mitinga u Hrtkovcima u nedelju, 6. maja, ali je lider radikala Vojislav Šešelj rekao da će aktivisti njegove stranke svakako putovati u to selo da će održati okupljanje.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga