PSG: Pokušaj sprečavanja festivala je kršenje ljudskih prava

"Ovakvim potezima celokupna vladajuća struktura pokazuje svoje pravo lice"

30. maja 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da pokušaj sprečavanja održavanja festivala „Mirdita, Dobar dan“ u Beogradu predstavlju grubo kršenje ljudskih prava i nepoštovanja institucija ali i još jedan primer namernog pogoršavanja odnosa u regionu kako bi se uspostavila atmosfera konflikta u kojoj vladajuća Srpska naprednka stranka „jedino zna da funkcioniše“.

„Sramotno je da jedna država omogućava ovakva kršenja ljudskih prava koja se sve češće dešavaju i to od strane istih aktera. Ovakvim potezima celokupna vladajuća struktura pokazuje svoje pravo lice, svoju apsolutnu slabost i nemoć, ali i nedostatak iskrene želje da život u Srbiji učini boljim i sigurnijim“, naveo je PSG u saopštenju.

Taj pokret je osudio kao neprihvatljiv i zahtev za zabranu Inicijative mladih za ljudska prava koji su juče uputili predstavnici Demokratske stranke Srbije i Pokreta „Dveri“.

„PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom uspostaviti kulturu tolerancije i uslova koji omogućavaju suživot, da će izgraditi državu koja podstiče a ne sputava umetnost, policiju koja brani građane a ne blokira saobraćaj zbog besmislenih parada, državu tolerancije a ne neprekidnog konflikta i mržnje, a organizacije i pojedinci koji se koriste pretnjama i nasiljem biće procesuirani i izopšteni iz političkog života“, dodala je ta organizacija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga