PSG: Poboljšanje položaja Roma je naša ljudska i patriotska dužnost

"Država ima pravnu, a mi kao društvo ljudsku, moralnu i patriotsku dužnost da učinimo sve da diskriminacija Roma prestane"

08. apr 2019

Pokret slobodnih građana (PSG) uputio je danas čestitke pripadnicima romske nacionalne zajednice povodom 8. aprila – Međunarodnog dana Roma i podsetio da je ugroženost i marginalizacija te grupe i dalje jedan od gorućih problema čitavog društva.

„Smatramo da bogatstvo kulturne, etničke i društvene različitosti moramo negovati i unapređivati podsticanjem očuvanja, a ne gušenjem identiteta, kao i stvaranjem atmosfere u kojoj vladaju poštovanje i tolerancija, a ne mržnja i netrpeljivost“, naveo je PSG u saopštenju.

Ta stranka je ukazala da su Romi, zajedno sa ostalim građanima, gradili Srbiju i bili saborci u svim ratovima za oslobođenje, ali da nakon toga nisu stvoreni uslovi za njihovo potpuno uključenje u društvenu zajednicu.

„Država ima pravnu, a mi kao društvo ljudsku, moralnu i patriotsku dužnost da učinimo sve da diskriminacija Roma prestane“, dodao je PSG povodom Međunarodnog dana Roma.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga