PSG: Paničan strah vlasti od pobune

"Aktuelna vlast ima strah u pogledu svake mogućnosti pobune, bez obzira na njen legitimitet"

11. maja 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da reakcija ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović na protest taksista u Beogradu pokazuje „panični strah aktuelne vlasti na svaku mogućnost pobune građana, bez obzira na njen legitimitet“.

„Ministarka Mihajlović najavila je mogućnost ukidanja Ubera i CAR:GO mobilnih aplikacija u nameri da tom izjavom prouzrokuje prekid štrajka, bez da je prethodno konsultovala pravne propise i bez ikakvog upuštanja u ispitivanje osnovanosti zahteva štrajkača“, kaže se u soštenju PSG.

Ta stranka ocenjuje da se „Vlada svađa sama sa sobom“, jer drugačije stavove o opravdanosti protesta taksista iznosi resorna ministarka, a drugačije premijerka Ana Brnabić.

Kako je ocenio Pokret, odsustvo reakcije nadležnih organa na blokadu jedne od najprometnijih saobraćajnica Begrada, Trga Slavija, dokaz je „straha koju aktuelna vlast ima u pogledu svake mogućnosti pobune, bez obzira na njen legitimitet“.

Ugovorna privredna taksi komora Srbije juče je održala protest čime je od 6.00 do oko 16 časova bio blokiran saobraćaj na Trgu Slavija u Beogradu.

Taksisti su štrajk prekinuli nakon sastanka s predstavnicima Ministarstva gradjevinarstva, na kojem je odlučeno da se taksistima ispune svi zahtevi, a jedan od njih je i onemogućavanje obavljanja taksi usluga putem interneta ili mobilnih aplikacija, odnosno zabrana rada platformi CAR:GO ili Uber.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga