PSG osudio predizborno „bacanje novca građana“ na fabriku čokolade

"Kompanija Barry Callebaut nije najveći proizvodjač čokolade na svetu - kako se tvrdilo"

05. mar 2020

Pokret slobodnih gradjana (PSG) saopštio je danas da oštro osudjuje predizborno „razbacivanje novcem građana“, povodom „predizbornog“ polaganja kamen-temeljca za švajcarsku fabriku čokolade u Novom Sadu, kojoj je „poklonjeno“ 12 miliona evra.

PSG je naveo i da kompanija „Beri Kalebo“ (Barry Callebaut) nije najveći proizvodjač čokolade na svetu – kako se tvrdilo tokom polaganja kamena-temeljca, i da „nije ni među prvih deset“.

Međutim, pošto ta firma ipak jeste velika i bogata, s kapitalom vrednosti dve milijarde dolara, PSG smatra da „subvencionisati takvu kompaniju s 12 miliona evra, uz opravdanje da će se otvoriti sto radnih mesta i koristiti isključivo domaće sirovine je do sada neviđena glupost“.

„Tako ozbiljnoj kompaniji ovakav poklon siromašne Srbije nije potreban, dovoljno bi bilo da se režim bavio stvaranjem dobrih uslova poslovanja i smanjenjem korupcije“, ocenio je PSG.

Ta stranka tumači da na taj način „režim uzima novac od nekoliko većih i brojnih manji srpskih proizvođača čokolade koji plaćaju poreze i druge dažbine, i taj novac poklanja bogatim svetskim kompanijama“.

„Nismo protiv otvaranja novih radnih mesta i stranih investicija, nego želimo da već jednom dodje kraj nestručnosti, bahatosti i korupciji“, saopštio je PSG koji ističe da se zalaže za pomoć domaćoj privredi i za stvaranje poslovnog okruženja u kojem će tržišna utakmica biti pravična.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga