PSG: Opozicija da napusti Skupštinu Srbije

"Poslanici da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu"

16. apr 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je rad Narodne skupštine Srbije „odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji“.

Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmišljavanje institucije parlamenta.

PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju građane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.

Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi „nesmetano“ mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.

Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga