PSG: Opozicija da bojkotuje izbore u Lučanima jer su izborni uslovi i dalje nezakoniti

"Nema potrebne saradnje po pitanju zajedničke borbe za izborne uslove"

03. dec 2018

Pokret slobodnih građana i Građanski blok 381 uputili su danas još jedan poziv opozicionim strankama da bojkotuju lokalne izbore u Lučanima 16. decembra, jer su, kako se navodi, „izborni uslovi i dalje nezakoniti, za građane neće biti nikakve koristi od učešća opozicije na njima, a učešće bilo koje opozicione organizacije će im dati lažni legitimitet“.

Navodeći da opozicija treba da bude jedinstvena u borbi za uslove za slobodne izbore, i u borbi protiv nasilja nad opozicionarima i građanima, Građanski blok 381 je ocenio da „nema potrebne saradnje po pitanju zajedničke borbe za izborne uslove“.

„Predlozi mera koje je Građanski blok 381 pripremio, i koji su primenjeni u drugim zemljama i doveli do stvarnih promena, već dva puta su ignorisani. Ti predlozi podrazumevaju uspostavljanje stvarnog režima tehničke predizborne Vlade čime bi opozicija došla u položaj da se sama izbori za fer uslove i da spreči moguće zloupotrebe, kao i internacionalizaciju problema slobodnih i fer izbora“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga