PSG: Okupljaćemo se svakog petka i tražiti obećani odgovor na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića

"Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu"

16. juna 2018

Članovi Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se danas ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu povodom pet meseci od ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i najavili da će ubuduće svakog petka dolaziti na to mesto i zahtevati odgovor na pitanje ko ga je ubio.

Dvadesetak članova tog pokreta ispred Predsedništva je razvilo transparent na kojem je pisalo „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“, a takođe su nosili u rukama papire sa istim pitanjem.

Odbornik PSG-a u Skupštini grada Beograda Pavle Grbović kazao je da je „upadljivo ćutanje“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene.

Podsetio je da je na dan njegovog ubistva 16. januara predsednik prvi put obećao da će srpski organi pronađi ubicu ili ubice i da je kazao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovesti istragu.

„Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu. Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li je naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine“, rekao je Grbović.

On je ocenio da se posle Ivanovićevog ubistva dogodio „kopernikanski obrt“, odnosno da je Ivanović prestao da bude „najveći izdajnik koji hoda zemljom“.

Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovek koji je u politici uvek plivao uzvodno i koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na teritoriji Kosova.

„Međutim, on je kao takav smetao onima kojima je konflikt prirodni habitat, koji konflikt stvaraju i koji se u njemu najbolje snalaze i koji na kraju krajeva od njega žive“, naveo je Grbović.

Dodao je i da je Ivanović uspešno odolevao svim pritiscima, kada je bio hapšen, kada su paljeni njegov automobil i  automobili njegovih saradnika i kada je „dobijao uvrede od svoje države“.

„Nije podlegao ni jednom pritsku, ali je na kraju podlegao ranama od pet metaka koje je dobio u leđa“, rekao je Grbović.

Na skupu ispred Predsedništva, došlo je do manjeg verbalnog konflikta između lidera PSG Saše Jankovića i novinara televizija Pink i Studija B.

Novinari su upitali zašto izjavu ne daje Janković, na šta im je on kazao da je predviđeno da se obraća Grbović.

Na uporno insistiranje novinara, Janković je upitao „Gde je kamera televizije Pink?“, a onda je podigao papir na kojem je pisalo „Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

Na svako postavljeno pitanje, među kojima je bilo na šta aludira kada okupljanje organizuje ispred Predsedništva, Janković je odgovarao sa „Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga