PSG: Obustavljamo saradnju sa DS

Građani moraju znati ko je s koje strane, Šutanovac javno ponudio Vučiću saradnju

16. avg 2017

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

„U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem„, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, „zaokreta predsednika DS“ ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo „razgovor o mirnoj predaji vlasti“.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS „predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke“.

„Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, izmedju ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati ‘predsedniku’ Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata“, dodaje se u saopštenju.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga