PSG: Nesposobne gradska vlast napravila saobraćajni kolaps u Novom Sadu

"Još jedna teška prevara naprednjačke vlasti"

31. avg 2017

Pokret slobodnih građana (PSG) optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu da je izazvala saobraćajni kolaps zbog istovremene rekonstrukcije puteva, vrelovoda i vodovodne mreže.

Pokret je ocenio da je to pokazuje da glavnim gradom Vojvodine upravljaju  nestručni ljudi, koji se „iživljavaju nad građanima“.

“Upozoravamo da je stalno vođenje predizborne kampanje od novca građana koji plaćaju rekonstrukciju ulica koje su već u više navrata rekonstruisane, još jedna teška prevara ove vlasti”, ističe se u saopštenju Pokreta.

Dodaje se da je gradska vlast pribegla i rekonstrukciji Partizanske ulice, koja predstavlja izlaz na autoput Beograd-Novi Sad, iako su delovi te ulice već sanirani 2014. i 2015. godine, kad je takođe na vlasti bila Srpska napredna stranka.

“Takođe, izmenjen je veliki broj trasa gradskih autobusa, što je građane dovelo u situaciju da ne mogu da koriste prevoz koji iz budžeta plaćaju, jer ne znaju sa sigurnošću kada će autobus da stigne, ni kojim će se ulicama kretati”, piše u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da se vlast time iživljava na građanima i da ih ponižava nepotrebnim redovima ispred novosadske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zbog zamene starih zdravstvenih knjižica.

“Svedoci smo da čak ni trudnice nisu bile pošteđene maltretiranja, pa su vraćane kući po potvrde o trudnoći. Predsednica vlade Ana Brnabić obećala je, još dok je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave, da će građanima elektronske zdravstvene knjižice stizati na kućnu adresu”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga