PSG: Neprihvatljivi sve učestaliji i brutalniji napadi na neistomišljenike

"Šalje se slika da se niko ne može osećati bezbedno u svojoj državi"

02. feb 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) upozorio je danas javnost na nove slučajeve „javnog prokazivanja neistomišljenika i njihovo proglašavanje za izdajnike i neprijatelje učinjene putem medijskih i političkih satelita Srpske napredne stranke“, poručivši da je to neprihvatljivo.

PSG je u saopštenju naveo da će se boriti da vrate sigurnost i slobodu svim građanima, bez obzira na njihovu političku opredeljenost.

Taj pokret je ocenio kao potpuno nedopustivo da policija, koja postoji da štiti svoje građane, ne reaguje na poziv Kuće ljudskih prava dok su Zavetnici postavljali plakate sa porukom „Nobelova nagrada za izdaju prema srpskom narodu“ na zgradi u kojoj se nalazi nekoliko organizacija civilnog društva.

„Po modelu agresivnog i optužujućeg obraćanja predsednika i funkcionera SNS-a, beskrupuloznom napadu je danas bio izložen i novinar N1 kada su mu dve osobe uz pljuvanje opsovali mater američku i izdajničku. Jednako opasnu poruku šalje i naslovna strana jednog provladinog tabloida, koji lidere opozicije optužuje da će pod šifrom ‘rođendan’ dan posle izbora izazvati krvave sukobe na ulicama“, naveo je PSG.

Pokret je istakao da takvi postupci dovode do dodatnog produbljivanja društvenog sukoba koji je upravo i kreiran neodgovornim istupima onih koji obavljaju najodgovornije državne funkcije.

„Uskraćivanjem pružanja brze i efikasne pomoći targetiranim građanima, šalje se slika da se niko ne može osećati bezbedno u svojoj državi, odnosno da država i njeni organi neće stati u zaštitu svojih građana“, naveo je PSG.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga