PSG: Nema uslova za izbore, očekujemo reakciju EU

"Za duboku krizu odgovornost snose, direktno Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka"

05. sep 2019

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Političkog saveta Pokreta slobodnih građana zaključeno je da u ovom trenutku ne postoje adekvatni uslovi za učešće na izborima, ali i da još postoji mali prostor da do poboljšanja uslova dođe ukoliko Evropska Unija preuzme ulogu medijatora i svojim autoritetom garantuje implementaciju preporuka nezavisnih stručnih organizacija.

Nalazi stručnih organizacija ukazuju da postoji ozbiljna ugroženost demokratije i da su izborni uslovi na neprihvatljivo niskom nivou.

Svojim učešćem na okruglim stolovima na kojima su ti nalazi predstavljeni i predstavnici vlasti su priznali da problem postoji, ali do sada nisu pokazali ni minimum političke volje da se preporuke implementiraju i time stvore osnovni preduslovi za učešće opozicije na izborima.

PSG veruje da bi ključnu ulogu u tom procesu mogla da ima Evropska Unija i da zaštita vrednosti demokratije, slobode i vladavine prava zahteva njihovu aktivniju ulogu u prevazilaženju duboke krize za koju odgovornost snosi, kako su istakli u saopštenju, direktno Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga