PSG neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu

"Pojavljivanje tog pokreta u kampanji bojkota u Šapcu i Paraćinu izazvalo bi još veću konfuziju glasača"

05. mar 2020

Pokret slobodnih građana saopštio je da neće sprovesti kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu, jer bi to, kako ocenjuju u pokretu, moglo samo da od glasnja odvrati opozicione glasače. Takođe su ponovili svoj stav da PSG neće učestvovati na izborima na sva tri nivoa.

„Naša je odluka da bojkotuijemo izbore na sva tri nivoa i nije uslovljena drugim političkim akterima. U Šapcu i Paraćinu nećemo sprovoditi kampanju bojkota, jer će se tamo građani suočiti sa još većim pritiskom SNS-a“, rekao je član Predsedništva PSG-a Pavle Grbović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Predstavnici PSG-a su dodali da bi pojavljivanje tog pokreta u kampanji bojkota u Šapcu i Paraćinu izazvalo još veću konfuziju kod tamošnjih glasača.

Takođe su pozvali predstavnike ostalih opozicionih partija koje su u bojkotu, da uzmu u obzir argumente koje su izneli.
Podsetimo, stranka Zajedno za Srbiju gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića odlučila je da izađe na izbore u tom gradu, zbog čega je isključena iz Saveza za Srbiju koji izbore bojkotuje na svim nivoima.

Na izbore će sa svojim saradnicima izaći i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović koji je zbog te odluke istupio iz članstva Demokratske stranke.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga