PSG najavio učešće u u razgovorima uz posredovanje Evropskog parlamenta

"Dijalog jedini demokratski način da dođemo do suštinskih promena"

08. okt 2019

Pokret slobodnih građana (PSG) najavio je da će sutra i prekosutra u Skupštini Srbije učestvovati u razgovorima vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Dodaje se da će PSG u tom dijalogu predstavljati članovi Predsedništva Petar Miletić i Pavle Grbović i međunarodni sekretar Natan Albahari.

Navodeći da je „dijalog jedini demokratski način da dođemo do suštinskih promena“, Pokret je saopštio da učešćem u tom dijalogu „nastavlja borbu za fer i demokratske izborne uslove“ na koje se „obavezao potpisivanjem Sporazuma sa narodom“.

„Kao i do sada, ovom dijalogu ćemo pristupiti odgovorno, podržaćemo preporuke koje su stručni tim i organizacije već predstavile tokom dijaloga na Fakultetu političkih nauka, ali ćemo insistirati ne na njihovom formalnom usvajanju, već na njihovoj momentanoj primeni i garanciji Evropskog parlamenta za njihovo konstantno primenjivanje“, stoji u saopštenju.

PSG je naveo da građani „moraju da osete napredak što pre, da vide opoziciju na javnom servisu RTS, da su institucije poput REM počele da rade svoj posao i da ne budu više izloženi ucenama i pretnjama“ jer će, u suprotnom, „odluku o bojkotu izbora u Lučanima i Medveđi produžiti i na predstojeće parlamentarne izbore“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga