PSG izrazio solidarnost sa građanima Hrtkovaca

"Politika režiranog konflikta, kojom režim drži ljude u strahu od još većeg zla, pre ili kasnije može izmaći kontroli"

06. maja 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) izrazio je danas solidarnost sa građanima Hrtkovaca čiji su, kako se navodi u saopštenju te stranke, „bezbednost i spokoj neposredne žrtve najnovijeg incidenta u režiji autoritarne vlasti (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“.

U saopštenju PSG upozorava da „režim, sada koristeći usluge Vojislava Šešelja, vodi Srbiju ka spoljnjem i unutrašnjem konfliktu da bi sakrio sve svoje krađe, afere, kriminal, nesposobnost, laži i korupciju, a koji su obeležili šest godina ove vlasti i predstavljaju njenu pravu suštinu“.

Pokret slobodnih građana ocenio je da je režim sa svojim partnerima u regionu do sada izazivao veštačke regionalne incidente, kao što su dron na utakmici sa Albanijom, navodni pokušaj linčovanja Vučića u Srebrenici, slanje pa zaustavljenje oslikanog voza na Kosovo, hitna evakuacija ambasade iz Skoplja, „filmsko hapšenje“ direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, kavga između ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

„Ali, pošto to sa distance postiže sve manje efekte, sada istu matricu primenjuje sve bliže, unutar Srbije“, naveo je PSG.

Taj pokret upozorava i da politika režiranog konflikta, kojom režim drži ljude u strahu od još većeg zla, pre ili kasnije može izmaći kontroli i dovesti do nepopravljivih posledica.

„Zakon mora biti sproveden i mandat narodnog poslanika Šešelju oduzet, fiktivna predsednica vlade smenjena, peglanim listićima izabrani predsednik Republike opozvan, lustracija sprovedena i Srbija usmerena ka izgradnji pravične, socijalno odgovorne, demokratske, institucionalne, građanske, prosvećene i ekološke evropske države“, naveo je PSG.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga