PSG: Farsa sa zakonom o Vojvodini dobila epilog ukidanjem opština

"Vlast u Srbiji i Novom Sadu dokazala da niti je u stanju niti namerava da učini bilo šta za građane"

27. mar 2019

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je „farsa u Skupštini Srbije sa unapred pripremljenim odbijanjem zakona o AP Vojvodini, dobila konkretan epilog sa ukidanjem opština Petrovaradin i Novi Sad na sednici Skupštine grada Novog Sada“.

Navodeći da je vlast u Srbiji i Novom Sadu „dokazala da niti je u stanju niti namerava da učini bilo šta za građane“, PSG je ocenio da će se „autokratija SNS koordinatora nastaviti i u Vojvodini i čitavoj Srbiji, čvrsto držeći sav budžetski novac i političku moć u rukama jednog čoveka i uskog kruga njegovih partijskih poslušnika“.

PSG je naveo da se zalaže da se „nakon 30 godina neuspelih pokušaja, konačno sprovede decentralizacija u Srbiji“, ocenjujući da je autonomija odlučivanja i raspolaganja sredstvima, kao i odgovornost izabranih predstavnika na slobodnim i fer izborima „jedini način da se vlast vrati u ruke građana“.

„U suprotnom nastavićemo da se davimo u smeću na ulicama, pijemo neispravnu vodu, odvaljujemo točkove u rupama na putu, plaćamo astronomske cene grejanja, trošimo sate čekajući neispravan i prenagužvan javni prevoz, dok se farsa nastavlja, a glavni protagonisti udobno bogate“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga