Prvi Šekspir festival od 19. do 25. juna

Festival će se održati u prelepoj Vili Stanković, a otvoriće ga čuveni Glob teatar iz Londona

09. juna 2014

Čuveni Glob teatar iz Londona predstavom „Hamlet“ otvoriće Prvi Šekspir festival, koji će se od 19. do 25. juna održati u Vili Stanković, u mestu Čortanovci u Vojvodini, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Tokom sedam dana, u ambijentu zamka na Dunavu, biće prikazane savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijema Šekspira, u izvođenju teatara iz iz Engleske, Amerike, Gruzije, Grčke, Finske, Slovenije, Srbije.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca, predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme, navodi se u saopštenju.

Vila Stanković je jedna od najlepših letnjih rezidencija u Srbiji i napravljena je po ugledu na srednjevekovne zamkove u Lombardiji.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević, nakon premijere njegove predstave „Henri Šesti“ u Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.

Organizator festivala je Itaka Art Centar, koji je osnovan sa idejom da kroz umetničke forme i međunarodnu saradnju podstiče kulturni razvoj Inđije i okoline.

Pokrovitelji festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno infromisanje, Opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga