Prvi Media Art Fest u Kovinu

Umetnici će učestvovati u prezentaciji svog dosadašnjeg rada, diskusijama i radionicama, te predstaviti finalni projekat ostvaren tokom boravka na Media Art Festu

07. sep 2016

Centar za kulturu Kovin organizuje od 19. do 25. septembra prvi Media Art Fest, zamišljen u vidu umetničke radionice, komunikacije, edukativnog, kreativnog i prezentacijskog karaktera odabranih učesnika, a to su umetnici Vladimir Frelih iz Osijeka, Veljko Zejak iz Ljubljane i Danja Tekić, Ivana Tomanović i Milan Živković iz Srbije.

Program Media Art Festa osmišljen je kao interaktivni projekat umetnika bez postprodukcijskog procesa, kroz program koji će biti aktivan u galeriji Centra za kulturu, kao i na terenu.

Tehnologija, inovacija, ekonomija i priroda u vezi sa umetnošću poseduju zajedničko poreklo u sadašnjoj društvenoj determinisanosti. Sve pojave čine elemente društvenog razvoja koji je tekao u međusobnom prožimanju, gde se u određenom kontekstu svaka pojava na svoj način reprezentuje kroz trenutno sociološko okruženje. U tom smislu leži i osnovni koncept Media Art Festa u kojem se izabrani umetnici osvrću i na lokalitet grada Kovina, i okoline kroz prirodne, ekonomske i društvene potencijale, kroz savremeni i konceptualni umetnički izraz, naveli su organizatori.

Odabrani umetnici bave se fotografijom, videom, instalacijom, performansom i novim medijima, delujući direktno ili indirektno u konekciji sa tehnologijom, ekonomijom, društvenim razvojem, inovacijom, naukom, prirodom i umetničkim istraživajem.

Umetnici će učestvovati u prezentaciji svog dosadašnjeg rada, diskusijama i radionicama, te predstaviti finalni projekat ostvaren tokom boravka na Media Art Festu.

Selektori prvog Media Art Festa su Milan Živković i Vaštag Vendel, koji je i umetnički direktor festivala.

Pokrovitelj Media Art Festa je Opština Kovin.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga