Prvi „Impuls“ festival u Novom Sadu

Program festivala obuhvata radionice i predavanja, ali i pozorišni i muzički sadržaj, koji će biti održan na čak četiri lokacije

18. apr 2017

Prvi Impuls festival koji organizuju studenti Scenske arhitekture, tehnike i dizajna biće održan od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila. Program festivala obuhvata radionice i predavanja, ali i pozorišni i muzički sadržaj, koji će biti održan na čak četiri lokacije, u Muzeju Vojvodine, Novosadskom pozorištu, klubu Rock House II i na Fakultetu tehničkih nauka.

Festival Impuls rezultat je zajedničkog rada studenata Fakulteta tehničkih nauka, njihovih profesora i kolega. Kako su naveli organizatori, ovaj festival je zapravo savršena prilika da se studenti iz celog regiona udruže i doprinesu razvoju kulture. Jedan od učesnika ovogodišnjeg festivala, član Pozorišta promene Aljoša Đidić za O radio je objasnio da festival ima posebni značaj upravo zato što su ga pokrenuli studenti.

„Mislim da je jako bitno da postoji što više takvih studentskih aktivnosti. U zavisnosti od toga koliko mi ozbiljno pristupimo tim stvarima, toliko će oni biti ozbiljni i toliko će uticati na ljude koji dolaze da ih posete“, zjavio je Aljoša.

Glumci iz trupe Pozorište promena će u petak izvoditi predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ Ljubomira Simovića u režiji profesorice Jasne Đuričić. Kako nam je ispričao Aljoša ova predstava je specfična upravo zbog prostora u kom se izvodi.

„To je zanimljivo što se tiče prostora i svega drugog. Zapravo nema ničega što se tiče prostora i scenografije. Sve je prazno i kako sam Simović kaže ‘beskraj u deset kvadrata’.“

Osim predstave Pozorišta promena, u okviru festivala Impuls biće odigrane još dve amaterske predstave, brojne radionice i predavanja. Jedna od organizatorki Željka Jakovljević ispričala je za O radio da im je veoma bitno da posetioci aktivno učestvuju u razmeni mišljenja.

„U program su uključene radionice koje su namenjene studentima koji se bave savremenim scenskim stvaralaštvom iz oblasti dizajna zvuka, kostima i savremenog plesa. Takođe predavanja koje drže mladi strucnjaci iz oblasti nauke i umetnosti, i naravno otvorene su za sve“, objasnila je organizatorka.

Osim toga, festival sadrži i muzički deo koji će biti održan u klubu Rock House II, a izvođači koji vas očekuju su uglavnom iz akustične i elektronske muzike. U petak nastupaju Neutron, Synthoxic i Rim Runner, dok u subotu i nedelju za vas muziku vrte Kick Kong i Wacko Pas Manit (Manitou), kao i Acoustic tree vs Pura Middle Eight. Ulaz za sve aktivnosti je besplatan.

(Lea Kotlica, Oradio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga