Prva slikovnica u Hrvatskoj sa istopolnom porodicom

Hrvatska će uskoro dobiti svoju prvu slikovnicu za istospolne porodice. Izdavač je udruženje „Dugine obit…

05. jan 2018

Hrvatska će uskoro dobiti svoju prvu slikovnicu za istospolne porodice.

Izdavač je udruženje „Dugine obitelji“ koja okuplja dvadesetak istospolnih parova s decom, a ovom slikovnicom, koja iz štampe izlazi 18. januara žele objasniti deci svojih članova, ali i svoj drugoj, da je sasvim u redu imati dve mame ili dva oca, piše Slobodna Dalmacija.

– U Hrvatskoj već postoje prevodi stranih izdanja u kojima se spominju porodice s istospolnim roditeljima, najčešće u opisu različitih vrsta porodica. Želeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. Prvih 500 primeraka podelićemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih delova Hrvatske – rekao je za Index koordinator udruženja Danijel Martinović o slikovnici u čijoj su pripremi, osim njega, učestvovali Maja Škvorc i Ivo Šegota dok ilustracije potpisuje Borna Nikola Žeželj.

Slikovnica se neće naći u prodaji, a oni koji ne uspeju dobiti svoj primerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruženja, a na njima će biti i poseban formular za one koji baš žele štampano izdanje. Kada ih se dovoljno javi, udruženje će štampati i drugo izdanje. U pripremi su i prevodi na nemački, engleski, italijanski i francuski jezik.

(Danas, Foto: jutarnji.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga