Prva pomoć za poljoprivrednike

Najveći deo novca odlazi u Arilje, 14 miliona dinara, jer se procenjuje da su usevi u toj opštini pretrpeli najveću štetu.

29. jun 2011

Vlada usvojila odluku da sa 36,7 miliona dinara pomogne poljoprivrednicima, čiji su usevi uništeni nevremenom koje je pogodilo Zapadnu Srbiju u petak uveče.

Najveći deo novca odlazi u Arilje, 14 miliona dinara, jer se procenjuje da su usevi u toj opštini pretrpeli najveću štetu. Neki zasadi su u potpnosti uništeni, a od grada je stardala i infrastruktura.

„U ovom trenutku nama je to dovoljno za potrebe prekrivke i revitalizaciju puteva. Mi se nadamo da ćemo dobiti još pomoći od Vlade“, kaže Mirjana Avakumović, predsednica opštine Arilje.
Da je ova finansijska injekcija samo početak pomoći opštinama koje je pogodilo nevreme između petka i subote najavljuju i iz Ministarstva poljoprivrede. Državni sekretar Miloš Milovanović je tokom obilaska pogođenog imanja u Arilju rekao da se nakon utvrđivanja ukupne štete može očekivati nova pomoć poljoprivrednicima.
„Inspekcijski službenici Ministarstva poljoprivrede svakodnevno su u kontaktu sa poljoprivrednicima kako bi se u potpunosti definisale štete koje su nastale poljoprivrednim proizvođačima“, kazao je on.
Pored Arilja novac su dobile i ostale opštine iz tog kraja- Aleksinac osam miliona dinara, Merošina sedam, Niš četiri, Ivanjica tri miliona, a Kruševac 700.000 dinara.

 

(B92)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga