- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Prva međunarodna konferencija o geotermalnoj energiji u Vojvodini

Prva međunarodna konferencija “Dani geotermalne energije u Vojvodini 2015”, u organizaciji Skupštine Vojvodine i Skupštine evropskih regiona (AER), održaće se sutra i prekosutra u Novom Sadu.

Kako je najavljeno, cilj dvodnevne konferencije je da se predstave geotermalni potencijali Vojvodine domaćim i stranim investitorima, kao i primeri dobre evropske prakse u oblasti geotermalne energije i modeli finansiranja projekata.

Uvodna izlaganja imaće potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković, predsednik Komiteta 1 Skupštine evropskih regiona Marian Konstantin Vasile, kao i pomoćnik ministra rudarstva i energetike Miloš Banjac.

“Dani geotermalne energije u Vojvodini 2015” okupiće više od stotinu učesnika iz evropskih regiona, predstavnike državnih, pokrajinskih, gradskih i opštinskih organa iz Vojvodine, stručnjake, privrednike i investitore u oblasti geotermalne energije, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!