Protokol o saradnji Vojvodine i Umbrije za period 2016 . do 2018.

Produžetak uspešne saradnje

17. maja 2016

Protokol o saradnji u istraživanju, zaštiti i promociji kulturnog nasleđa i umetničkog stvaralaštva kao osnov za saradnju institucija kulture i nauke iz Vojvodine i Umbrije za period od 2016. do 2018. godine potpisan je danas u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar za kulturu Slaviša Grujić podsetio je da su Vojvodina i Umbrija i do sada sarađivali i da su uspešna saradnja i obostrano poverenje bili osnov za odlične rezultate, koji su dobri i za Srbiju i za Vojvodinu.

Dodao je da mu je posebno drago jer se saradnja proširuje na Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture i na Zavod za kulturu Vojvodine.

Upravnica Galerije Matice srpske Tijane Palkovljević Bugarski podsetila je da su na osnovu sličnog protokola u periodu od 2012. do 2015. godine više od 16 institucija sklopile partnerske odnose na realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti kulture.

Navela je da su realizovane velike izložbe kao što je bila u Galeriji Matice srpske “Humanizam i renesansa u centralnim Apeninima: Paralele” i u Nacionalnoj galeriji u Peruđi “Srpske ikone između tradicije i modernog: Paralele”.

Ona je dodala da je za period od 2016. do 2018. godine planiran nastavak započete saradnje na zajedničkim projektima specijalizacije i stručnog usavršavanja, razmeni izložbi, koncerata i drugih vidova umetničkog stvaralaštva, promociji zajedničkih vrednosti i širenju partnerstva, kao i izradi projekata usmerenih ka evropskim fondovima iz oblasti kulture.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga