Protokol o saradnji Vojvodine i Republike Srpske

Predsednici Skupštine Vojvodine i Skupštine Republike Srpske, Šandor Egereši i Igor Radojičić potpisali su danas Protokol o namerama, kojim se predviđa saradnja dvaju parlamenata u različitim oblastima

05. apr 2011

Predsednici Skupštine Vojvodine i Skupštine Republike Srpske, Šandor Egereši i Igor Radojičić potpisali su danas Protokol o namerama, kojim se predviđa saradnja dvaju parlamenata u različitim oblastima.
Egereši i Radojičić su na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine kazali da protokol podrazumeva uspostavljanje saradnje između različitih odbora dvaju parlamenata, kao i uspostavljanje univerzitetske saradnje, saradnje među opštinama i saradnje u oblasti zdravstva.
Prema njihovim rečima, protokol podrazumeva i zajednički nastup Vojvodine i Republike Srpske u Briselu prema evropskim fondovima. Oni su naveli da će raditi i na pronalaženju trećih partnera među regionima unutar Evropske Unije.
“Žalimo da damo doprinos ukupnoj regionalnoj saradnji. Republika Srpska otvara vrata regionalnoj i međunarodnoj saradnji”, rekao je Igor Radojičić.
Šandor Egereši je najavio da će delegacija vojvođanskog parlamenta na jesen posetiti Banjaluku.
Odbori za obrazovanje i za poljoprivredu parlamenata Vojvodine i Republike Srpske danas su održali zajedničku sednicu, na kojoj su razgovarali o mogućnostima saradnje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hitovi
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga