- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Protiv vlasnika menjačnice krivična prijava za pokušaj ubistva

Protiv vlasnika menjačnice Radoja Obradovića (53) iz Novog Sada, koji je teško ranio muškarca koji je pokušao da opljačka njega i suprugu, Više javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, javili su danas lokalni mediji u Novom Sadu.

Obradović je medijima rekao da je u šoku zbog ove vesti. „Još se nismo oporavili od užasa koji smo doživeli i preživeli, a sada nas je stigla ovakva optužba“, kazao je Obradović i dodao da nije imao drugog izbora već da pištoljem brani sebe i suprugu od naoružanih pljačkaša.

Ranjenom napadaču Igoru D. (37) iz Kaća policije je odredila meru zadržavanja i sumnjiči ga za krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Policija je sinoć saopštila da je uhapsila i drugog napadača, Nedeljka M. (34), kojem je takođe određen pritvor, dok se za trećim napadačem i dalje traga.

Njih trojica se terete da su preksinoć, maskirani kačketima, napali bračni par Obradović, nakon što su izašli iz automobila sa dnevnim pazarom, ispred ulaznih vrata zgrade u kojoj žive.

Jedan od napadača ih je poprskao sprejom i srušio ženu na zemlju, dok su druga dvojica fizički napala Radoja, koji je u tom momentu izvadio revolver, koji poseduje legalno, i ispalio hice u Igora D.

Ranjeni pljačkaš je potom bio prevezen kolima Hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine, gde je ustanovljeno da ima dve ustrelne rane u predelu glave i butine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!