Protiv diktature: Novi Sad danas najjači grad

"Sutra u podne" novi protest ispred zgrade Pošte

18. apr 2017

Više stotina učesnika protesta „Protiv diktature“ u Novom Sadu završilo je protestnu šenju ispred zgrade Pokrajinske vlade u centru tog grada, uprkos jakoj kiši koja je počela da pada kada je kolona bila na polovini svoje današnje rute.

Učesnici su na kraju protesta skandirali „Sutra u podne“ i najavili da će sutra, 19. aprila protest biti održan u podne ispred zgrade Pošte, gde će se priključiti radnicima tog javnog preduzeća, koji će stupiti u štrajk upozorenja.

Kolona se i danas zaustavila kod zgrade Javnog medijskog servisa Radio televizije Vojvodine (RTV), gde su tražili „slobodne medije“ i ukazali da ta medijska kuća i dalje ne izveštava „u pravoj meri o protestima koji se dešavaju u Novom Sadu i širom Srbije“.

„Imamo samo jednu poruku za upravu RTV – ostavke. Naš glas treba i mora da se čuje i nećemo da ćutimo“, rekao je student Miran Pogačar sa razglasa, posle čega su učesnici skandirali „Izlazite napolje“.

Oni su poslali poruku podrške ljudima koji protestuju u drugim gradovima Srbije, ali su rekli i da je „Novi Sad danas najjači grad, jer odoleva jakoj kiši“.

Blokirane su neke od najvećih raskrsnica u gradu, a na jednoj od njih sa razglasa je puštena i pesma iz serije „Bolji život“, kada su učesnici poručili da „Žele bolji život danas, a ne da im sistem i diktatori kradu budućnost“.

Podeljene su i diplome, odnosno „priznanja Protesta protiv diktature“ svima koji su donacijama pomogli logistički deo organizacije, a na njima je pisalo „I ja sam Soroš, zbog zravog razuma i rušenja diktature“.

Na protestu su deljene i nalepnice na kojima piše „Informer laže“ i „Pink laže“ na kojima se nalaze fotografije urednika tih medija Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Među transparentima koje su nosili su – „Stop seksizmu“ i „Doći će već jednom i taj 6. oktobar“, a skandiralo se – „Padni mi na grudi Neboša“, „Vučiću lopove“, kao i „Tajkuni i mafija, Vučićeva partija“.

Protest je završen mirno, a bila je prisutna saobraćajna policija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga