Protiv diktature: Minut ćutanja ispred RTS-a

Novi protest u Beogradu sutra u 18 sati

19. apr 2017

Učesnici 17. protesta „Protiv diktature“ u Beogradu završili su večeras dvosatnu protestnu šetnju ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu.

Kolona od nekoliko stotina učesnika je tokom šetnje po kiši s Trga Nikole Pašića prošla Terazijama, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom ulicom i ponovo stigla na mesto sa kojeg je krenula.

Učesnici protesta zastali su ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su održali „minut ćutanja“, zbog – kako su naveli – „celokupne situacije u Srbiji“, a potom su skandirali „Hoćemo uživo, hoćemo uživo!„.

Građani u koloni na čijem čelu su bili dobošari, duvali su u pištaljke i uzvikivali „Hoćemo kulturu, a ne diktaturu!“, „Onesvesti se, onesvesti se!“, „Ko ne skače, taj je Vučić!“, i druge parole.

Na transparentima je pisalo „Kompletna smena političke elite“, „Obrazovanje“, „Padni mi na grudi Nebojša (iz Beograda)“, „Car je go“, „Protiv terora vlasti“, „Malom Đoki tata kupio diplomu“.

Po rečima nekoliko učesnika, uoči početka današnjeg protesta automobil s predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i s njegovim obezbeđenjem, „pokušao je da pregazi“ demonstrante, uz psovke.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Građani traže smenjivanje „političke elite“ na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima, ali rezultat izbora još nije ozvaničen, traže fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga