Protiv diktature: Kazniti batinaše sa protesta tokom inauguracije

"Zašto se policija držala po strani i po čijem naređenju"

03. juna 2017

Tim protesta „Protiv diktature“ zatražio je danas od nadležnih organa Srbije da kazne „batinaše“ koji su u sredu, tokom inauguracije predsednika Republike Aleksandra Vučića, napadali učesnike demonstracija i novinare.

U saopštenju se traži i da vlasti kažu zašto se tada policija držala po strani i po čijem naređenju.

Tim je saopštio da je jedan od demonstranata, Marko Radosavljević, na dan inauguracije „napadnut na brutalan način, gušen i odvučen iz mase zato što je dunuo u pištaljku“.

„Marko će ovih dana podneti i krivičnu prijavu, a mi ćemo pažljivo pratiti kako će se slučaj razvijati, jer nećemo dozvoliti da se sve zataška i zaboravi“, naveo je Tim protesta „Protiv diktature“ i zatražio da javnost bude obaveštena ko su bili „batinaši“.

Taj napad ne sme ostati nekažnjen, piše u saopštenju u kojem se ukazuje da treba kazniti i napadače u podzemnom prolazu na Terazijama na grupu demonstranata „Protiv Diktature“ i poslanike Sonju Pavlović, Aleksandru Čabraju, Jovan Jovanović, Marinika Tepić i Zoran Živković , kao i napadače na članove Pokreta „Sedam zahteva“ i na novinare Danasa, Espresa, Radio Beograda, Insajdera i Vice-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga