Protestna šetnja i u Kosovskoj Mitrovici

"Kosovska Mitrovica se solidariše sa ostatkom Srbije, ali nije zaboravila na Olivera Ivanovića"

02. feb 2019

Oko sto građana Kosovske Mitrovice priključilo se protestu „Jedan od pet miliona“. Oni su prošetali do mesta gde je ubijen Oliver Ivanović i tu zapalili sveće. Skup je protekao bez problema.

Kako prenosi Kossev, među okupljenima su bili i najstariji sin Olivera Ivanovića, Nikola Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, Marina Ivanović, Rada Trajković, bivši narodni poslanik, Dragiša Đoković, Nenad Radosavljević i troje aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Šetnju je obezbeđivalo desetak policajaca.

Kako je za N1 ispričala Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev, manji incident se dogodio pred početak skupa, kada je jedna gospođa dobacivala da demonstranti žele da razbiju srpsko jedinstvo.

Ona je ispričala da je na protestu Marko Jakšić zahvalio učesnicima i rekao da je misija ispunjena, a da će o budućim protestima odlučiti nakon što razmisli. Rekao je da žele da pokažu da se Kosovska Mitrovica solidariše s ostatkom Srbije, ali i da nije zaboravila na Olivera Ivanovića i da kaže „ne“ paljenju automobila i prisili.

Podsećamo, nakon što je na društvenoj mreži Tviter objavio da će u Kosovskoj Mitrovici biti održan protest „1 od 5 miliona“, Marku Jakšiću, odborniku SDP-a u SO Severna Mitrovica, upućena je pretnja. Osoba koja se na Tviteru potpisuje kao „Balkanfox“ napisala je Jakšiću da ga „treba obesiti na sred Terazija za primer“. Nakon toga, Marko Jakšić je podneo ostavku na tu funkciju.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga