Protesti u Novom Sadu pomereni, pridružuju se protestu u Beogradu za 1. maj

"Ovo je tek početak"

27. apr 2017

Protest “Protiv diktature” u Novom Sadu se neće održavati narednih dana, a organizatori su pozvali građane da se pridruže sindikalnim protestima koji će 1. maja biti organizovani u Beogradu.

Organizatori protesta iz Novog Sada su trenutno u Beogradu, gde zajedno sa studentima iz ostalih gradova rade na strategiji i planiranju načina za ostvarivanje zahteva koji su postavljeni, saopšteno je na stranici „Protiv diktature i sistema Novi Sad“, na društvenoj rmeži Fejsbuk.

Dodali su da će Novosađani na vreme biti obavešteni kada će biti nastavljeni protesti u glavnom gradu Vojvodine i poručili da su dosadašnejprotestne šetnje “tek početak”.

“Moramo naglasiti da kratko pauziranje sa protestima nikako ne znači odustajanje od borbe. Protest u vidu šetnje nije i ne treba biti jedini mehanizam pritiska putem kojeg se traži ostvarivanje nekih zahteva. U ovom periodu ćemo se više posvetiti i drugim vidom organizacije koji nije ništa manje bitan od samog protesta“, navodi se u u saopštenju.

Organizatori protesta „Protiv diktature“ koji su se u Novom Sadu održavali od 3. aprila su dodali i da se posle prvomajskih praznika i dogovora vraćaju na ulice, kada se u okviru protesta može očekivati više od šetanje jer, kakao kažu, „ovo je tek početak“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga