Protest u Zrenjaninu: Ne ustuknuti pred tihim fašizmom

"Moramo da se izborimo za ravnopravan tretman u medijima i ravnopravan tretman na izborima"

28. mar 2019

Novinar Milan Jovanović rekao je na devetom protestu Jedan od pet miliona u centru Zrenjanina da je manje važan on i ono što mu se dogodilo, već to da mladi ljudi treba da imaju perspektivu u životu, ali da im ona danas nije omogućena.

„Lopovi i kriminalci sa sumnjivim diplomama zauzimaju vaša radna mesta i bogate se do neslućenih razmera, ali je dobro što se Srbija budi iz sna“, kazao je Jovanović kojem je nedavno spaljena kuća.

Novinar Hanibal Kovač, Šapčanin rođen u Zrenjaninu, rekao je da se „ne sme ustuknuti pred nadolazećim tihim fašizmom koji se sprema, kao ni vlasti Aleksandra Vučića“.

Rekao je i da Vučića ne treba potceniti jer je to čovek koji jako dobro zna šta su mediji i kako da njima manipuliše, podsetivši da je ’90-tih godina bio ministar informisanja kod Slobodana Miloševića.

„Moramo da se izborimo za ravnopravan tretman u medijima, ravnopravan tretman na izborima. On jako dobro to zna i ne sme da dozvoli jer gubi izbore“, kazao je Kovač.

Penzioner Mile Delić, govoreći o problemima penzionera, rekao je da nikada od predsednika Srbije a ni njegovih podanika nije čuo da govore kako će napuniti PIO Fond, već samo o tome kako će ga deliti.

„Suze su mu krenule kada ga je zagrlio penzionera bez ruku, zamislite tu farsu, koje je to naručivanje zagrljaja, a ne sme nigde da kaže da taj penzioner i još 40.000 takvih, bivših vojnih lica primaju između 47 i 55 posto zarađene penzije jer im je svaka vlast kao fol demokratskih promena oduzimala maksimalno koliko je mogla“, kazao je Delić.

Građanima se obratila još i odbornica Demokratske stranke u zrenjaninskoj Skupštini grada Alisa Kockar koja je rekla da je sramotno to što gradska vlast investitorima daje više stotina hektara zemlje, poljoprivrednog zemljišta, otimajući ih poljoprivrednicima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga