Protest u Subotici: Podigneš glavu, ispraviš kičmu i kažeš – sad je dosta!

“Neće se ti zločini zaustaviti ako ih mi ne zaustavimo sami"

02. mar 2019

Više stotina građana okupilo se u Subotici na četvrtom protestnom skupu “Jedan od pet miliona”, ispred zgrade bioskopa Jadran, gde su se okupljenima obratile rediteljka Milica Kralj i studentkinja Katarina Đoković.

Milica Kralj je kazala da je Subotica bila njen drugi dom, dok iz njega nisu odselili daleko oni koji su činili taj dom.

“To je bio zločin nad mojim srcem i životom. Drugi od pet miliona razloga zbog čega sam ovde je činjenica da je u takozvanoj novijoj istoriji iz ove zemlje otišlo 650.000 mladih ljudi. Zamislite koliko je to zločina, 650.000 zločina nad majkama, 650.000 zločina nad očevima, 650.000 zločina nad prijateljima koji su kao ja, kanili provesti svoj život sa ljudima koje vole. To je 650.000 zločina nad Srbijom”, navela je Milica Kralj.

Ona je dodala da je budućnost države Srbija bez mladih i obrazovanih ljudi.

“Neće se ti zločini zaustaviti ako ih mi ne zaustavimo sami, ako budemo okretali glavu, ako nas savlada strah. I podigneš glavu, ispraviš kičmu i kažeš – e, sad je dosta!”, poručila je Milica Kralj.

Studentkinja Katarina Đoković podsetila je da više od 100 ljudi dnevno napusti Srbiju, a da je to godišnje 40.000 nezadovoljnih građana koji odlaze u druge države, većinom, trbuhom za kruhom – jer njihova država nije u stanju da im obezbedi normalno obrazovanje, kvalitetno zdravstvo, ispunjen radni vek i stabilnu ekonomiju.

 “Nama nije potreban novi vođa, nama je potreban sistem i državni temelj. Mi nemamo čiste ulice, zdrav vazduh, mi imamo životinje koje nam izumiru, naš ekosistem se urušava, privreda propada, a oni nama i dalje kradu slobodu i veru. Ali ono što ne smemo da im damo jeste da nam ukradu i nadu. Oni moraju da odu, da bi smo mi mogli da ostanemo”, kazala je Katarina Đoković.

(Autonomija, foto: Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga