Protest u Subotici: Idemo do kraja, do ispunjenja zahteva

"Ko ne poznaje svoju prošlost, osuđen je da je ponovi"

23. apr 2017

Grupa građana u Subotici okupila se večeras ponovo na gradskom trgu na 19. po redu protestu „Protiv diktature“ i poručila da idu do kraja, do ispunjenja svih zahteva.

„Idemo do kraja i nećemo dozvoliti da nam neko kaže da možemo da prekinemo i da idemo kući. Sve dok ne osećamo da smo na dobrom putu, nastavićemo sa protestima“, rekla je jedna od govornica na protestu.

„Ko ne poznaje svoju prošlost osuđen je da je ponovi“, kazala je ona i dodala da treba da se razgovara o prošlosti da se greške ne bi ponavljale i da bi se iz njih učilo.

Ona je podsetila da su nove generacije mladih odrasle u svetu u kojem je sve dostupno i sve se rešava preko interneta i pametnih telefona i da svoj bunt iskazuju najčešće onlajn.

„Građani su naivni. Ljudi misle da jedan lajk može da nahrani gladno dete u Africi. U subotičkoj fejsbuk grupi Protiv diktature imamo 1.700 članova koji vole da proprate slike sa protesta, ali im ne pada na pamet da dođu na proteste“, rekla je ona.

Demonstranti su razgovarali o protestima 5. oktobra 2000. godine i podsetili da je tada postojala opozicija koja je, koliko toliko, bila ujedinjena, da je postojao Otpor, da su oni imali svoja sredstva, organizaciju, govore, koncerte i sve ono što je tada privlačilo mase ljudi.

Protest se nastavlja sutra u 19 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta, a za četvrtak je zakazano okupljanje uz živu muziku.

(Beta, foto Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga