Protest u Subotici: Država je u ambisu

"Ne pitajte nas zašto protestujemo, nego one koji to ne čine, da li im je dobro"

22. apr 2017

Grupa građana u Subotici okupila se večeras ponovo na centralnom gradskom trgu na 18. po redu protestu „Protiv diktature“ i pozvali medije da ih „ne pitaju zašto protestuju, nego da se obrate onima koji to ne čine i pitaju ih da li im je dobro“.

„Mi ćemo pitati naše prijatelje i poznanike zašto ne dolaze na proteste. Postoji mnogo razloga, ali verujemo da će najčešći odgovor biti da ovo nema smisla. Zato želimo da ih pitamo šta treba učiniti da bi to imalo smisla, da se nešto promeni, neka nam daju predloge“, rekla je jedna od govornica na protestu.

Ona je poručila demonstrantima da ne raspravljaju o strankama i bivšim predstavnicima vlasti i ko je s kim bio u koaliciji, jer se protesti organizuju zbog situacije u Srbiji.

„Politikom treba da se bavimo časno i pošteno, ali Srbija to još nije videla i zbog toga je naša država u ambisu. Neki političari su to radili bolje i kraduckali, ali su dali narodu, a neki to rade bahato i bezobrazno, njima nije dovoljno kraduckanje, što ja maksimalno osuđujem, nego moraju da zavire u džepove penzionera, radnika i profesora. Pitam se da li bi SNS kadrovi i Vučić mogli da prežive sa minimalnim primanjima kako to čine mnogi ljudi„, dodala je ona.

Demonstranti su duvali u pištaljke prolazeći kroz centar grada, uzvikujući parole „Vučiću, lopove – pokrao si izbore“, „Subotica nije SNS grad“, „Svaki dan u sedam“, nakon čega su se slikali ispred gradskih kamera koje su postavljene u centru grada iz bezbednosnih razloga.

Šetnju su nastavili prema sedištu subotičkog odbora SNS i prema naselju Radijalac.

Nosili su transparente na kojima je pisalo „Vučić dlaku menja ali ćud nikada“, „Diktator“, „Narod koji izabere korumpirane, prevarante, lopove i izdajnike nije žrtva, već saučesnik“, „Vučko priča najbolje viceve“, „DANAS je sutra“, „Ne ide nam se odavde“, „Ne dozvolite drugima da vam ruše snove! Nisu ih oni ni gradili“.

Za sutra je najavljeno novo okupljanje ispred zgrade Narodnog pozorišta u 19 časova.

(Beta, foto Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga