Protest u Sarajevu zbog kašnjenja u nabavci vakcina: Traže se ostavke državne vlasti i Vlade FBiH

Pozvali su i građane u ostalim delovima BiH da izađu na ulice, jer smatraju da je davno pređena crvena linija i da političare BiH nije briga ni za zdravlje ni za živote ljudi

06. apr 2021

U Sarajevu je održan protest, koji je organizovala grupa građana i aktivista, na kome su zatražene ostavke bh. političara, jer se smatraju odgovornim zbog loše epidemiološke situacije u zemlji i zbog kašnjenja u nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Protest je počeo okupljanjem na platou ispred železničke stanice, odakle se kolona vozila uputila ka zgradi parlamenta Bosne i Hercegovine.

Tu su im se pridružili ostali građani, a potom su svi zajedno krenuli prema zgradi Vlade Federacije BiH.

Oko hiljadu okupljenih su skandirali: „Lopovi, lopovi“, „Ostavke, ostavke“, „Izlazite napolje“, „Paraziti napolje“, „Hoćemo vakcine“, „Izađite među narod“.

Aktuelnoj vlasti na nivou BiH i u Federaciji BiH dat je rok od sedam dana da podnesu ostavke, a 14 dana da se formiraju nove vlade koje će izneti jasan plan borbe protiv koronavirusa.

Organizatori protesta su istakli da je „ovo borba za život, jer građani imaju pravo na svoje zdravlje i život“.

Pozvali su i građane u ostalim delovima BiH da izađu na ulice, jer smatraju da je davno pređena crvena linija i da političare BiH nije briga ni za zdravlje ni za živote ljudi, već su bitni sami sebi i da podnose račune svojim stranačkim liderima, a ne narodu.

Smatraju da su nadležni dokazali da su nesposobni i da nisu u stanju nositi se s pandemijom.

Zahteva se i uvođenje obaveznog PCR-a prilikom ulaska u BiH.

Za ispunjenje ovih zahteva postavljen je rok od sedam dana, do 13. aprila, a najavljeni su novi protesti ako se zahtevi ne ispune.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vakcinoslavija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga