- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Protest u Ravnom Selu zbog problema sa vodom: Meštani organizovali skup podrške Caričiću

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras u dvorištu Božidara Caričića kako bi mu pružili podršku nakon današnjeg privođenja u policiju, ali i kako bi istakli nameru da istraju u zahtevu koji je do sada podržalo gotovo 700 Ravnoselaca – da Mesna zajednica Ravno Selo raskine ugovor sa vrbaskim Komunalcem ukoliko to preduzeće ne može da im isporučuje pijaću vodu u kućne slavine.

„Ako voda nije za piće, ne treba nam. Mi smo vlasnici vodovoda i bunara koje smo iz svojih džepova finansirali. Želimo da znamo da li je voda za piće. Ako nije, ne treba nam komunalno preduzeće koje će nas tužiti i privoditi u policiju zbog duga“, poručio je jedan od okupljenih Ravnoselaca koji su došli da podrže Caričića.

Kako saznajemo, podršku Caričiću pružila je i MZ Ravno Selo.

Caričićevi sugrađani okupili su se u dvorištu njegove kuće, kako kažu, da ne bi rizikovali sankcije zbog neprijavljivanja javnog skupa.

Meštanin Ravnog Sela Božidar Caričić, kojem je jutros Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ iz Vrbasa pokušalo da isključi vodu iako ima pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Vrbasu da nije dužan da izmiri dug za vodu jer nije ispravna za piće, a potom priveden na razgovor u policijsku stanicu u Vrbasu , pušten je danas nešto pre 16 časova kući posle četverosatnog zadržavanja.

Božidar Caričić iz Ravnog Sela dobio je sudski spor protiv JKP „Komunalac“ iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveza plaćanja za vodu, pošto ona u tom selu nije za piće, objavio je VOICE prošle nedelje.

Njega je JKP Komunalac prethodno tužio zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja.

Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobođen potraživanja JKP Komunalac iz Vrbasa, uz obrazloženje da to komunalno preduzeće iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje.

Ranka Ivanoska (VOICE)

Podelite ovu stranicu!