Protest u Novom Sadu: Mali Alek, ideš u ćošak

"Gladni u Srbiji nisu gladni jer nema hrane, već zato što političari nisu siti"

12. apr 2017

Više od hiljadu građana krenulo je večeras u devetu šetnju “Protiv diktature” u Novom Sadu, a na početku su pozdravili učesnike demonstracija u drugim gradovima u Srbiji.

Student Miran Pogačar je na početku pozvao sve ljude koji su otišli iz Srbije da se vrate, “kada oteramo ovu gamad”.

Na početku protesta sakupljan je dobrovoljni prilog za pomoć organizovanju demonstracija.

Studenti su poručili da gladni u Srbiji nisu gladni jer nema hrane, već zato što političari nisu siti.

Održan je i minut ćutanja za radnika „Goše“ Dragana Mladenovića, koji je izvršio samoubistvo, a demonstranti su poručili da ga je “ovaj sistem oterao u grob”.

Novi Sad protest deveti dan foto Maja LedjenacStudent Leon Bauer rekao je da više od nedelju dana mladi dižu glas protiv sistema u kojem je profit na prvom mestu, radnici se nazivaju neradnicima, penzionere teraju u smrt, a mladima uzimaju budućnost.

“Dok je školovanje u ovoj zemlji sve teže i teze, razne sline kupuju doktorate. Dok strani pljačkaši porobljavaju zemlju, mladi iz nje beže”, rekao je Bauer.

Oni nose transparente “Krv pije, vampir nije”, “Ma kakvi izbori, hoćemo da se izborimo”, “Nećemo Vučića za dirigenta”, “Hej, Vuče lopove, sve ti oči govore”, “Mali Alek, ideš u ćošak”, “Napolju je vučje vreme”.

Oni nose i mnogo fotografija na kojima se karikira lik Aleksandra Vučića i duvaju u pištaljke.

Na čelu kolone je kamion sa razglasom, a građani na početku kolone nose velike transparente “Protiv sistema”, “Sačuvajmo Kinesku četvrt”, “Protiv diktature kapitala”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga