Protest u Kovačici zbog hapšenja predsednika opštine

"Oni na taj način gaze pravo, pravdu i ljudska prava", poručio je Čiplić

02. nov 2013

Oko hiljadu građana Kovačice i simpatizera Demokratske stranke (DS) protestovalo je u tom mestu protiv hapšenja dugogodišnjeg predsednika opštine Miroslava Krišana.

Bivši sudija Ustavnog suda Srbije i bivši ministar za ljudska prava Svetozar Čiplić rekao je da hapšenje Krišana nije pravno već političko pitanje i ocenio da je cilj da se što veći broj članova DS „prikažu kao kriminalci“.

Čiplić je na protestu koji je održan sinoć rekao da su to metode kojima se služe oni koji nemaju drugi način da pobede političku konkurenciju i dođu na vlast u pojedinim opštinama.

„Oni na taj način gaze pravo, pravdu i ljudska prava“, poručio je Čiplić.

Srđan Miković, advokat Miroslava Krišana, rekao je da je mogućnost uticaja na svedoke „besmislen razlog“ da se Krišan zadržava u pritvoru jer se radi o istrazi koja traje više od dve godine i tokom koje se Krišan svaki put odazivao na poziv policije.

On je kazao da ranije nije želeo da govori o toku istrage jer je verovao u institucije, ali je dodao da sada vidi da se sve to „gazi“.

Nenad Krišanović, višestruki svetski i paraolimpijski prvak u plivanju i prijatelj Miroslava Krišana, zahvalio je Krišanu na pomoći koju mu je pružao kako bi osvojo titule.

Govornici su podsetili da je Miroslav Krišan četiri puta bio biran za predsednika opštine.

Na skupu je rečeno i da su mnogi govornici u poslednjem trenutku otkazali svoje javno obraćanje skupu jer su bili izloženi „pritiscima i pretnjama“.

Krišan je uhapšen prošle sedmice, pod sumnjom da je počinio finansijske malverzacije prilikom izgradnje lokalnih puteva.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga