Protest u Beogradu: U subotu do policijske stanice, da štite zakon a ne vlast

"Stati nasilju na put i izboriti se za pravednu i demokratsku državu"

05. jula 2019

Učesnici protesta Jedan od pet miliona, koji se u subotu organizuje u Beogadu po 31. put, otići će do Policijske uprave za Grad Beograd „29 Novembra“ kako bi „podsetili policiju da je njena dužnost da štiti građane i zakon, a ne pojedince iz vlasti“, saopštio je organizator, navodeći da protest, po običaju, počinje u 19.00 časova kod Terazijske česme.

Kako je planirano, kod Terazijske česme obratiće se student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković, profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković i Uroš Marković.

Najavljeno i obraćanje „mladića koga su Radio televizija Srbije i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović'“.

Protestna šetnja će se ove subote kretati ulicom Kralja Milana, Takovskom, potom pored zgrade RTS i nastaviti ka zgradi Policijske uprave, gde će se građanima obratiti student i organizator protesta Miodrag Simović.

„Pre sedam meseci izašli smo na ulice kako bi stali na put nasilju vlasti koje još uvek nije prestalo nad neistomišljenicima. Zbog toga naša motivacija nije pokolebana, naš razlog da budemo na ulici ostaje isti, a to je želja da živimo u slobodnoj i demokratskoj državi“, saopštio je organizator.

U saopštenju, organizator protesta je naveo da traži da „odgovorni za pokušaj ubistva Borka Stefanovića, novinara Milana Jovanovića, pretučene studente Dejana Bagarića, Mihajla Nikolića i Marka Đelevića, napade na organizatore protesta u Srbiji Strahinju Ćirića, Milana Blagojevića, Vladimira Petrovića i izbodenog studenta Uroša Janjića budu sankcionisani“.

Dve godine koje je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić provela u kabinetu obeležila su stradanja i prebijanja neistomišljenika„, naveo je organizator i pozvao građane na protest kako bi se „stalo nasilju na put i izborilo za pravednu i demokratsku državu“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga