Protest u Beogradu: Tužilaštvo da se probudi i radi svoj posao

"Minut ćutanja za pravdu"

14. dec 2019

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ večeras su „pokucali“ na vrata zgrade u kojoj se nalazi sedište najviših pravosudnih organa Srbije u Beogradu kako bi „probudili tužilaštvo“ da radi svoj posao.

Ispred zgrade gde su sedišta Kasacionog, Apelacionog i drugih sudova organizovano je i prikupljanje potpisa za oslobađane uzbunjivača iz Kruišika Aleksandra Obradovića, koji će biti predati u ponedeljak republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac.

„Sloboda Obradovića zavisi od svakog od nas“, poručio je Savo Manojlović iz udruženja Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koje je organizovalo prikupljanje peticije.

On je rekao da jedan čovek ustao i pobunio se u vremenu „kada su horde zla špartale džipovima bez tablica i zatamnjenih stakala uterujući strah, i u vreme kada su političkim protivnicima razbijane glave“.

Srbija duguje slobodu Obradoviću koji je probudio nadu u ovoj zemlji“, rekao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, iduće nedelje će nastojati da oslobode Obradovića, a zatim i instituciju po instituciju.

On je rekao je da će tražiti ostavku svih članova REM-a.

„Ono što nećete da trpite u svojoj kući nećemo ni mi u našoj“, poručio je predstavnicima međunarodne zajednice Manojlović i dodao „ovo je Srbija solidarnosti, pravde i slobode“.

Kako je istakao, boriće se za svako slovo Ustava i zakona i za svakog čoveka.

Neposredno pre kucanja na vrata ispred zgrade je predstavljen, kako su rekli, specijalni gost koji je zamoljen da se obrati – ali je nakon najave usledila tišina, a gosta nije bilo.

„Zagorka Dolovac je ćutala u vezi Savamale, paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću, u vezi ubistva Olivera Ivanovića ćuti, kao i o slučaju Jovanjica“, rekao je jedan od organizatora protesta Miloš Simović.

Potom su okupljeni održali „minut ćutanja za pravdu“.

Protest je posle toga završen, a okupljeni su se razišli.

Ni ovaj skup kao ni prethodni nije bio prijavljen i policija ga nije obezbeđivala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga