Protest u Beogradu: Mi nismo miševi

"RTS - javna kuća Srbije"

17. apr 2017

Učesnici 15. po redu „Protesta protiv diktature“ u ponedeljak uveče su ispred zgrade Doma Narodne skupštine oko 20 sati završili protesnu šetnju, uz najavu da će se u utorak, 18. aprila ponovo okupiti na istom mestu.

Prethodno su organizovali minut ćutanja u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, a zatim su polako počeli da se razilaze.

Tokom protesne šetnje, prošli su preko Terazija i pored Trga Republike i stigli do zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici gde su nakratko zastali skandirajući „Ostavke, ostavke“, „Hoćemo uživo“ i „Javna kuća Srbije“.

Tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama je bio zaustavljen, a po nezvaničnim procenama policije, broj demonstranata je nešto posle 19 sati bio oko 400.

Kolonu, na čijem čelu su demonstanti nosili transparent sa zahtevima učesnika protesta „Fer i slobodni izbori, sloboda medija, decentralizacija, poboljšanje radničkih prava i departizacija“, predvodili su dobošari.

Nosili su i transparent „Vučiću robija“, „Protiv terora vlasti“, „Za vladavinu prava“, „Mi nismo miševi“, „Car je go“, „Vučiću, lopove“…, a neprestano se čula buka pištaljki i improvizovanih trubica.

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama bio je obustavljen.

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, a primetni su bili i policajci u civilu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga