Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ danas u Beogradu

"Protesti će biti mirni i nenasilni, uprkos svim spinovima koje možete videti na medijima pod kontrolom ovog režima"

13. apr 2019

Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ počeće danas u 15 časova, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema „režimu“ Srpske napredne stranke.

Dok poslanici vladajuće koalicije tvrde da je opozicija planirala nasilan upad u parlament, predsedavajući Saveza za Srbiju Zoran Lutovac kaže da režim kreira predstavu kako bi skrenuo pažnju sa samog protesta i navodi da upad u Skupštinu nikad nije bio opcija.

„Protesti će biti mirni i nenasilni, uprkos svim spinovima koje možete videti na medijima pod kontrolom ovog režima“, rekao je Lutovac.

Prema najavama iz Saveza, na protestu će biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana, a sa govornice će se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, a sledeći protest održan je 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.

Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom „Jedan od pet miliona“ koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev, makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

(Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga