Protest Protiv diktature: Vlast nije za slobodu medija već za novinare koji kleče

"Imenovanje Gašića na mesto direktora BIA obesmišljava institucije"

26. maj 2017

Sedamdesetak građana, među kojima su polovinu činili stariji Beograđani, okupilo su se danas ispred Doma Narodne Skupštine na protestu Protiv diktature.

Demonstranti su u 19 časova blokirali saobraćaj u jednom delu Trga Nikole Pašića, a petnaestak minuta kasnije krenuli su do Ministarstva kulture i informisanja u Vlajkovićevoj ulici koje je, kako su naveli, zaduženo da u ime Vlade sakriva lošu sliku Srbije, prikriva infomracije o postavljanju nekvalifikovanih ljudi na čelna mesta u državi, protestima ali i datumu inauguracije predsednika Srbije kako se nezadovoljni građani ne bi okupili.

Jedan od studenata rekao je da vlast u Srbiji nije za slobodu medija već za novinare koji kleče, što, kako je dodao dokazuje i imenovanje Bratislava Gašića na novu funkciju.

„Vlast na čelu sa Vučićem imenovanjem keramičara i čoveka koga su pratile brojne afere na mesto direktora Bezbednosno informativne agencije obesmišljava institucije“, rekao je student.

Učesnici protesta nosili su i nekoliko transparenata poput „Neću srećne ljude, hoću bolji život“, „Protiv dikature, „Srbija je talac moralnih i duhovnih bednika“. Tokom šetnje mogle su se čuti poštaljke i uobičajene parole poput one Vučiću lopove pokrao si izbore…

Učesnike skupa pratilo je i petnaestak policajaca u civilu, dok su saobraćajci kontrolisali saboraćaj i zatvarali deonice puta kroz koje su prolazili demonstranti.

Protesti Protiv diktature počeli su posle predsedničkih izbora na kojima je 3. aprila pobedio premijer Aleksandar Vučić. Održavali su se svakodnevno širom Srbije. Protest je u Beogradu okupljao i više od 10.000 građana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga