Protest protiv diktature: Vlast ima rok do 17. aprila da ispuni zahteve

"Svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se mi ograđemo od uticaja političkih stranaka"

09. apr 2017

„Protest protiv diktature“ saopštio je u nedelju da je „protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje“, ogradio se od uticaja političkih stranaka i poručio vlastima da imaju rok do 17. aprila da ispune zahteve demonstranata.

„Učesnici protesta koji su se do sada povezali iz Srbije i dijaspore istupaju sa saopštenjem i osnovnim zahtevima našeg protesta, kako bi se otklonila negativna slika iskorišćavanja mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija. Svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se mi ograđemo od uticaja političkih stranaka“, navedeno je saopštenju koje je objavljeno i na fejsbuk stranici „Protest protiv diktature“

Zatražili su da se saopštenje pročita u Dnevniku 2 RTS-a i da se Vlada Srbije izjasni i postupi u skladu sa ovim zahtevima do 17. aprila.

Protest protiv diktature saopštio je i da su među zahtevima protesta i pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori, kao i poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Kako se navodi, „protest je nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje, i da, iako ga u medijima nazivaju Studentskim protestom predstavlja, protest svih građana u kojem najmasovnije učestvuju studenti i mladi“.

Dodaje se da je „protest nastao spontano, shodno narastujućem razočaranju u funkcionisanje državnih institucija, nepostojanju slobode medija i neravnopravnom predstavljanju različitih političkih opcija tokom predizborne predsedničke kampanje“.

„Naši zahtevi su smena čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti predsedničkih kandidata u predizbornoj kampanji. Smena članova saveta REM-a, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava u vezi sa izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji“, navedeno je u saopštenju.

Protest protiv diktature zatražio je i razrešenje predsednice skupštine Maje Gojković, zbog suspendovanja rada parlamenta, smene članova RIK-a, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda, reviziju – sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača.

„Naš cilj je da se uspostave fer pravila igre u okviru kojih će se svaka legitimna politička opcija takmičiti i verodostojno prikazivati, a ne medijski i javno ignorisati“, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga