Protest mladih u Beogradu završen, sutra nova šetnja

Šetnja bez incidenata i uniformisane policije, ali je primećeno prisustvo nekoliko policajaca u civilu s "motorolama"

13. apr 2017

Šetnja učesnika 11. protesta „Protiv diktature“ u Beogradu završena je večeras oko 20.45 ispred Doma Narodne skupštine, gde su okupljeni najavili novi protest sutra u 18 časova.

Preko megafona učesnicima protesta je postavljeno pitanje: „Da li se vidimo sutra?“, na šta su oni povikali „Sutra u 6!“.

Učesnici protesta se razilaze s Trga Nikole Pašića.

Protest „Protiv diktature“ u Beogradu protekao je bez incidenata i uniformisane policije, ali je primećeno prisustvo nekoliko policajaca u civilu s „motorolama“.

Kolona od više stotina uglavnom mladih učesnika protesta „Protiv diktature“, prošla je centralnim beogradskim ulicama, skandirala „Av, av, av!“, „Ima nas!“, „Onesvesti se!“, dok su ispred Vlade Srbije uzvikivali „Hoćemo ostavke!“ i „Dole diktatura!“.

Dobošari su bili na čelu kolone, u kojoj su bili transparenti „Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava“, „Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje“, „Kompletna smena političke elite“, „Zdravstvo za sve“.

Učesnici protesta nosili su i transparente „Protiv terora vlasti“, „Equal, equal, equal“, „Padni mi na grudi Nebojša“, „Nećemo da budemo jeftina radna snaga“, „Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava“, „Pravda i pravo hodaju s nama“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga