Protest Protiv diktature na Prvomajskom uranku ispred Narodne skupštine

Vlast svima stavila ruku u džep

01. maj 2017

Okupljanje učesnika protesta „Protiv diktature“ počelo je jutros nešto posle 8.30 ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde će se održati Prvomajski uranak.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića nije obustavljen, a kamion sa razglasom sa kojeg se čuje muzika je postavljen na platou ispred Skupštine.

Jedna od učesnica postavila je na improvizovanom roštilju transparent „Ja čekam“ na kojem su zalepljene novčanice, kao i lutku koja sedi pored transparenta na roštilju.

Jedan od učesnika protesta „Protiv diktature“, koji se predstavio kao Edi, kazao je da današnji protest figurativno treba da prikaže šta se tačno dešava s narodom u Srbiji i na koji način vlast utiče na građane.

„Ova vlast utiče na stanovništvo cele Srbije, svima je stavljena ruka u džep toliko duboko da mi ni za Prvi maj nemamo sredstva da makar Uranak napravimo kako treba“, kazao je Edi novinarima na Trgu Nikole Pašića.

On je dodao da će učesnici protesta danas ispred Doma Nardne skupštine doneti kartonske roštilje, ražnjeve i kotliće, kao i pljeskavice, ćevape, prasiće i sve ostalo što je uobičajeno za proslavu Prvog maja, kako bi time prikazali šta se konkretno oduzima od građana Srbije.

Učesnici protesta ranije su najavili da je planiran „istinski celodnevni Uranak“.

Na skupu nema uniformisane policije, ali je primetno prisustvo policije u civilu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga