Protest: Profesori da objasne kako se boriti protiv diktature

Sutra novo okupljanje ispred Narodne skupštine

28. apr 2017

Učesnici 26. protesta protiv dikatature večeras oko 20.20 završili su protestno okupljanje u Beogradu na platou između zgrade Rekorata i Filozofskog fakulteta, uz najavu da će se u subotu, 29. aprila, okupiti ponovo ispred Doma Narodne skupštine.

„Nadamo se da će profesori i u praksi da nam pokažu ono što su nam objašnjavali u teoriji – kako se bori protiv diktature“, rekla je ispred zgrade Rektorata jedna od učesnica protesta preko megafona.

Prethodno se, nešto posle 18.00, stotinak građana okupilo ispred Doma Narodne skupštine Srbije, odakle su, nešto posle 19.00 krenuli, preko Terazija u protesnu štenju do zgrade Rektorata.

Tokom šetnje skandirali su „Hajte s nama“ i „Izađite napolje“, a nosili su transparente na kojima piše „Protiv terora vlasti“, „Naša zemlja nama“, „Deca se odavno ne boje mraka“, „Porez plaćam za besplatno školstvo“, „Socijalizam, a ne varvarstvo“

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i trubice, sa razglasa je puštena muzika, a u koloni ih je u jednom trenutku bilo oko 150.

Na skupu nije bilo uniformisane policije, saobraćajci su regulisali saobraćaj, a bili su primetni policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Učesnici protesta traže smenjivanje „političke elite“, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i smenjivanje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga