Protest na Fruškoj gori: Nedopustivo je da šume u Vojvodini besomučno seku

"Ovo malo šuma oni su planirali da poseku zato što su upodobili sve planove ostvarenju profita i komercijalnim interesima"

09. okt 2021

Građani i aktivisti pokreta Odbranimo šume Fruške gore protestovali su u tom Nacionalnom parku i poručili da je nedopustivo da se šume Vojvodine besomučno seku.

Mesto okupljanja na ovom protestu bilo je brdo kod manastira Rakovac, gde je parcela koja je restitucijom vraćena crkvi, a koju je eparhija Sremska dala vlasniku firme Galens, Nebojši Petriću.

Zbog toga je određenim delom Fruške gore zabranjen prolaz, pa su aktivisti isekli ogradu i, kako kažu, šumske staze ponovo oslobodili za prolaz planinara. Ocenjuju da trenutno nema političke volje da se promeni regulativa koja dozvoljava uništavanje šuma i zaštićenih područja.

„Imamo toliko sada žarišta u Vojvodini da je to sada već više jedna katastrofalna situacija. U Subotici, u palanci, Gornjem Podunavlju, Donjem Podunavlju, Vršačke planine, znači ovo malo šuma oni su planirali da poseku zato što su upodobili sve planove ostvarenju profita i komercijalnim interesima. To je nedopustivo“, poručila je Dragana Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jamming
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga