Protest kulturnih djelatnika: Vlada da smijeni sve retrogradne ministre, na čelu sa Bratić

Okupljeni su potom ispred vlade simbolično ostavili zahtjeve

20. sep 2021

Kulturni djelatnici, kako su i najavili, okupili su se danas ispred Vlade Crne Gore, kako bi iskazali nezadovoljstvo radom i ophođenjem aktuelne ministarke.

„Okupili smo se da izrazimo neslaganja protiv otvorene i očigledne diskriminacije od ministarke Bratić prema gradjanima koji su po nacinalnosti Crnogorci, protiv vjerske diskriminacije ministarke prema svima koji pripadaju vjerskim zajednicama kojima ona ne pripada. Protiv otvorenog revanšizma prema svima prema kojima ministarka naslućuje da su pripadali drugom režimu, protiv partijskog zapošljavanja kojima je ključna referenca veza sa sveštenstvom i prisustvo litijama“, kazao je Zoran Vujović.

„Protest protiv bahatosti i nepristupačnosti i egoizma i odsutnosti, protiv prijetnji i uvreda prema onima prema kojima ona lično gaji neskrivene antipatije. Na kraju, ovo je protest protiv kadrovskih rješenja koja pripadaju korpusu ljudi koji ne priznaju crnogorsku naciju, crnogorski jezik“, dodao je on.

Oni su prethodno uputili otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, vicepremijeru Dritanu Abazoviću i ministarki kulture, sporta, prosvjete i nauke Vesni Bratić a povodom informacije o naimenovanju direktorke Filmskog centra Crne Gore Aleksandre Mandarić Božović.

„Pozivamo Vladu da smijeni sve retrogradne ministre, na čelu sa Bratić, da razriješi direktorku koja je protivzakonito došla na tu funkciju, koja nema crnogorsko državljanstvo, koja negira sve vezano za identitetska prava Crnogoraca“, dodao je.

Kako kaže, tražili su promjenu Vlade, ali promjenu na bolje.

„A ne na gore. Ako smo je jednom promijenili, promijenićemo je opet“, poručio je.

Okupljeni su potom ispred vlade simbolično ostavili zahtjeve.

„Ukoliko naša , krajnje dobronamjerna i za društvo korisna inicijativa bude ignorisana, razumjećemo je kao atak na kompletnu umjetničku scenu, njen integritet i njenu nezavisnost“, naveli su ranije u pismu.

(Antena M, Foto: Antena M)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Krečenje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga